İRMİK HELVASI (MANDALİNALI)

İrmik Helvası (Mandalinalı)

Malzemeler (Ingredients) Miktar (EPQ) Birim Değeri (Unit Value) Şekli (Form)
İrmik 500 Gr
Süt 1200 ml
Tereyağı 200 Gr
Şeker 500 Gr
Dolmalık Fıstık 60 Gr
FİDE MANDALİNA KONSERVE 1 KUTU SUYU SÜTE KARIŞACAK TANELER ÜSTÜNE DEKOR İÇİN
  • Hazırlanışı:
  • Tereyağında İrmik ve dolmalık fıstığı genişçe bir tencerede çok kısık ateşte 30- 35 dk devamlı karıştırarak altın sarısı rengi alana kadar
  • Başka bir tencerede sütü ve toz şekeri karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamakta olan sütü irmik ve dolmalık fıstıkların üzerine dökün.Kapağını kapatın.
  • Sütünü çekince ateşten alın ve yaklaşık 20 dk ara sıra karıştırarak dinlendirin.
  • Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak,FİDE MANDALİNA KONSERVE İLE servis edin.