Simit Tiridi

Malzemeler (Ingredients) Miktar (EPQ) Birim Değeri (Unit Value) Şekli (Form)
Simit 2 Adet Maseduan
Kuzu But 200 Gr Kıyma
Maydanoz ¼ Bağ İnce Kıyım
Tereyağı 50 Gr
FİDE KEMİK SUYU 300 Ml
Yoğurt 200 Gr
Süzme yoğurt 100 Gr
Sarımsak 7 Gr Havanda dövülmüş
Pul Biber ½ Çay kaşığı
Tuz ¼ Çay kaşığı

Hazırlanışı:

  • Kemik suyunu kaynatın. Küçük parçalar halinde doğranan simitleri 50 derecede 35 dakika boyunca fırınlayın.Bir tavada kıymayı kavurun.
  • Sarımsak ve yoğurdu karıştırın.
  • Tereyağını tavada eritip kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın.
  • Simitleri fırından çıkarın ve kaynamış kemik suyuna atın. Yaklaşık 1 dakika kadar içerisinde dinlendirin. simitleri süzüp tabağa alın, üzerine tereyağı ekleyin. Yoğurt-Kıyma, yoğurt-kıyma şeklinde iki kat oluşturun. Üzerine maydanoz ekleyip servis edin