Malzemeler (Ingredients) | Miktar (EPQ) | Birim Değeri (Unit Value) | Şekli (Form) |
Un | 500 | Gr | Elenmiş |
Yumurta | 1 | Adet | |
Su | 200 | Ml | |
Elma sirkesi | 1 | Yemek kaşığı | |
Tuz | 1 | Tatlı kaşığı | |
Tereyağ | 300 | Gr | Oda sıcaklığında |
İç malzeme: | |||
Dana tranç | 500 | Gr | Kuşbaşı |
Kuru soğan | 1 | Adet | Brunoise |
Havuç | 1 | Adet | Rende |
FİDE BEZELYE | 80 | Gr | KONSERVE |
Sıvıyağ | 40 | Ml | |
Tuz | 1 | Çay kaşığı | |
Karabiber | ½ | Çay kaşığı |
Hazırlanışı:
- Hamuru şefin gösterdiği şekilde hazırlayıp dinlendirin.
- Sıvıyağda soğanları kavurun ve etleri ilave edin.Etlerin yumuşamasına yakın havuç ,bezelye,tuz ve karabiberini ekleyin.
- Kare şekilde açılan hamura iç harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180°C’lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve servis edin.