Talaş Böreği

Malzemeler (Ingredients) Miktar (EPQ) Birim Değeri (Unit Value) Şekli (Form)
Un 500 Gr Elenmiş
Yumurta 1 Adet
Su 200 Ml
Elma sirkesi 1 Yemek kaşığı
Tuz 1 Tatlı kaşığı
Tereyağ 300 Gr Oda sıcaklığında
İç malzeme:
Dana tranç 500 Gr Kuşbaşı
Kuru soğan 1 Adet Brunoise
Havuç 1 Adet Rende
FİDE BEZELYE 80 Gr KONSERVE
Sıvıyağ 40 Ml
Tuz 1 Çay kaşığı
Karabiber ½ Çay kaşığı

 

Hazırlanışı:

  • Hamuru şefin gösterdiği şekilde hazırlayıp dinlendirin.
  • Sıvıyağda soğanları kavurun ve etleri ilave edin.Etlerin yumuşamasına yakın havuç ,bezelye,tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Kare şekilde açılan hamura iç harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve tepsiye dizip yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 180°C’lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve servis edin.