Malzemeler (Ingredients) | Miktar (EPQ) | Birim Değeri (Unit Value) | Şekli (Form) |
İrmik | 500 | Gr | |
Süt | 1200 | ml | |
Tereyağı | 200 | Gr | |
Şeker | 500 | Gr | |
Dolmalık Fıstık | 60 | Gr | |
FİDE MANDALİNA KONSERVE | 1 KUTU | SUYU SÜTE KARIŞACAK TANELER ÜSTÜNE DEKOR İÇİN |
- Hazırlanışı:
- Tereyağında İrmik ve dolmalık fıstığı genişçe bir tencerede çok kısık ateşte 30- 35 dk devamlı karıştırarak altın sarısı rengi alana kadar
- Başka bir tencerede sütü ve toz şekeri karıştırarak kaynatın.
- Kaynamakta olan sütü irmik ve dolmalık fıstıkların üzerine dökün.Kapağını kapatın.
- Sütünü çekince ateşten alın ve yaklaşık 20 dk ara sıra karıştırarak dinlendirin.
- Servis tabağına alıp ılık veya soğuk olarak,FİDE MANDALİNA KONSERVE İLE servis edin.