Malzemeler (Ingredients) | Miktar (EPQ) | Birim Değeri (Unit Value) | Şekli (Form) |
Simit | 2 | Adet | Maseduan |
Kuzu But | 200 | Gr | Kıyma |
Maydanoz | ¼ | Bağ | İnce Kıyım |
Tereyağı | 50 | Gr | |
FİDE KEMİK SUYU | 300 | Ml | |
Yoğurt | 200 | Gr | |
Süzme yoğurt | 100 | Gr | |
Sarımsak | 7 | Gr | Havanda dövülmüş |
Pul Biber | ½ | Çay kaşığı | |
Tuz | ¼ | Çay kaşığı |
Hazırlanışı:
- Kemik suyunu kaynatın. Küçük parçalar halinde doğranan simitleri 50 derecede 35 dakika boyunca fırınlayın.Bir tavada kıymayı kavurun.
- Sarımsak ve yoğurdu karıştırın.
- Tereyağını tavada eritip kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın.
- Simitleri fırından çıkarın ve kaynamış kemik suyuna atın. Yaklaşık 1 dakika kadar içerisinde dinlendirin. simitleri süzüp tabağa alın, üzerine tereyağı ekleyin. Yoğurt-Kıyma, yoğurt-kıyma şeklinde iki kat oluşturun. Üzerine maydanoz ekleyip servis edin